• Leersumse Plassen

    Staatsbosbeheer

Avondwandeling 9 juli: Natuur & Historie van het Leersumse Veld

04-07-2016, 12:10 | Lezersnieuws |

Datum:

zaterdag 9 juli 2016, 19:30 tot 21:30

Locatie:

Maarsbergseweg 18a, Leersum
De Veldschuur

Een avondwandeling door de bossen en heide van Leersum.

De zaterdagavond is een mooi moment voor een avondwandeling door het Leersumse Veld. Op 9 juli kunt u mee op excursie met twee gidsen van Staatsbosbeheer. Zij vertellen over het ontstaan van het landschap en wijzen op sporen uit het verleden. Flora, fauna en de rijke historie van het Leersumse Veld komen aan bod. En zeker in de avond is de kans op een ontmoeting met een ree of een vos groot!

Het Leersumse Veld kent veel variatie. Het ene moment loopt u door een statige laan, het volgende staat u oog in oog met een Piëmontese koe. U loopt langs akkers, door bos en over heide. En ineens kijkt u uit over de Leersumse Plassen, drie prachtige vennen. De gidsen van Staatsbosbeheer leiden u over de leukste paadjes. Zij vertellen graag over de natuur en geschiedenis van dit gebied. Dus laat u verrassen en ga mee!

De wandeling start om 19.30 uur bij Infocentrum "De Veldschuur" aan de

Maarsbergseweg 18a. Omstreeks 21.30 uur bent u weer terug en kunt u nog nagenieten met een kopje koffie of thee. Vooraf aanmelden is niet nodig. Zorg voor stevige schoenen en eventueel regenkleding. Een stevige kinderwagen kan mee, een scootmobiel helaas niet. Honden mogen aangelijnd mee. De kosten voor deelname bedragen €2,50 voor kinderen en € 5,- voor volwassenen, inclusief het drankje na afloop. Graag gepast betalen.