Activiteitenavond voor jongeren met autisme

20-02-2018, 15:20 | Lezersnieuws |

Datum:

maandag 5 maart 2018, 19:00

Locatie:

Engweg 24E, Driebergen
Jongerenruimte DJOI
Driebergen

Op maandagavond 5 maart wordt er een activiteit georganiseerd voor jongeren met autisme. Doel is ontmoeting en ontspanning in een veilige setting. Dit is een initiatief vanuit een aantal betrokken ouders in samenwerking met het Sociaal Dorpsteam en het jongerenwerk uit Driebergen.

Er zal ook in de maanden april en mei een activiteit op de maandagavond worden georganiseerd. Deze activiteit wordt begeleid door een jongerenwerker en/of consulent vanuit het Sociaal Dorpsteam ondersteund door ouders. Na deze drie maanden zal een evaluatie plaatsvinden of er behoefte is onder jongeren en ouders om hier een vaste activiteit van te maken.

Iedere activiteit is voor jongeren t/m 18 jaar oud met autisme. In de grote ruimte zal iedere keer een activiteit worden georganiseerd. Hier kunnen de deelnemende jongeren ook ideeën voor aandragen of meehelpen als zij dit willen.

Dit is een besloten avond dus anderen zijn welkom op de andere middagen en avonden dat de jongerenruimte geopend is.

De eerste avond zullen we beginnen met een Mario Kart toernooi. Binnenkomst en inschrijving 19.00-19.10 uur. 19.10 start activiteit. 21.00 uur zullen we sluiten. Jongeren die liever niet meteen deelnemen maar toekijken zijn uiteraard ook van harte welkom!

Op de avond zelf is er koffie en thee (gratis) aanwezig in de jongerenruimte. Er kunnen ook andere dingen worden gekocht aan de bar als blikjes fris en snoep.

Voor de ouders is er de mogelijkheid tot ontmoeting in een andere ruimte. Idee is nu dat de ouders die dit willen ook een betrokken rol zullen krijgen in het geheel, bijvoorbeeld een bardienst draaien of de activiteit voorbereiden. Dit is geen verplichting, ouders kunnen zelf kijken of ze hier een bijdrage in willen/kunnen leveren.

De avonden zijn niet voorbehouden voor jongeren of ouders uit Driebergen, maar voor jongeren uit de gehele Utrechtse Heuvelrug. Voel jij je als jongere of ouder aangesproken door dit idee? Kom dan vooral op één van de avonden af.

Voor meer info kan gemaild worden naar: robbert.graner@samenopdeheuvelrug.nl of reyer.vos@samenopdeheuvelrug.nl.

Wat: Soosjaal Mario Kart toernooi

Wanneer: maandag 5 maart 19.00 uur-21.00 uur

Waar: Jongerenruimte DJOI, Engweg 24E Driebergen

Kosten: geen.