• Theo Mackaay

    Rick Arnold
  • Theo Mackaay

    Rick Arnold

6 okt: Theo Mackaay in Beauforthuis, Austerlitz met z'n nieuwe cd 'Met de hemel weet je het nooit'

26-09-2016, 13:20 | Lezersnieuws |

Datum:

donderdag 6 oktober 2016, 20:15 tot 22:00

Locatie:

Woudenbergseweg 70, Heuvelrug
Beauforthuis in Austerlitz
Heuvelrug

Theo Mackaay - de maker van het Gouden Kalf - is terug op de bühne! Met zijn soulvolle en karakteristieke stem brengt hij samen met zijn 5-koppige band de muziek ten gehore van zijn nieuwe Nederlandstalige album 'Met de hemel weet je het nooit'.

Op 1 november 2016 vindt het release concert plaats in TivoliVredenburg, maar beleef op 6 oktober in het Beauforthuis als één van de eersten het gloednieuwe materiaal.

Bij Theo vloeien Americana, pop, country, blues en rock op soepele wijze samen met de Nederlandse taal. De manier waarop Theo Nederlands zingt is uniek: een Amerikaanse souplesse en timing gecombineerd met de Nederlandse taal. Geen nederpop, geen kleinkunst, geen gladde Nederlandstalige popmuziek, maar Nederlands met blues en soul.

Een avond vol indringende en betekenisvolle muziek met thema's als vriendschap, verlies, zingeving en de liefde.

Theo Mackaay is al ruim 35 jaar een gerenommeerd kunstenaar. Het Gouden Kalf is zijn bekendste creatie. In de jaren 70 en 80 maakte hij als zanger/gitarist/componist onderdeel uit van de baanbrekende Utrechtse band 'Braak'. Daarin liet hij een zeer maatschappijkritisch geluid horen op albums als de 'Suite voor een Hypochonder' (1980).

Het album 'Met de hemel weet je het nooit' belicht echter een stuk wat hij in muziek nog nooit heeft laten klinken: een zeer persoonlijk, kwetsbaar en universeel menselijk verhaal.

de band:

Theo Mackaay - zang, gitaar

Matthijs Spek - gitaar, achtergrondzang

Anton Doornekamp - gitaar

Marco van Os - basgitaar, contrabas

Arthur Bont - drums, percussie, achtergrondzang

Roel Spanjers - piano, hammond, accordeon