Columns

Columnist:

Seniorenplatform

Centraal Bureau Rijvaardigheid

Dat handige blikken ding op vier wielen, met motor, stuur en rem, en comfortabele stoelen en bank, ook wel auto genoemd, is essentieel voor onze mobiliteit. En dus ook voor onze zelfredzaamheid en sociale contacten. En tegelijkertijd is een auto een moordwapen.

Code sneeuw

Wanneer we in Nederland een dreigend niveau van sneeuw, gladheid en/of ijzel dreigen te krijgen, verdeeld Nederland zich in twee kampen. Aan de ene kant heb je de 'ik heb het niet zo op sneeuw en kou'- mensen, de mensen die liever een winterslaap hebben en pas weer wakker worden in de lente.

Columnist:

Seniorenplatform

Grote zorgen over zorg en welzijn

In februari 2008, na de gemeentelijke herindeling, is het Seniorenplatform Utrechtse Heuvelrug opgericht. De plaatselijke afdelingen van de seniorenorganisaties hebben toen de handen ineengeslagen om de belangen van senioren zo goed mogelijk te behartigen.

Een bezig volkje

Bijen, ik heb ze altijd al fascinerend gevonden. Terwijl de congreszaal in het hotel in Tiel langzaam volliep, liet ik me dingen vertellen over de kassen die we op het dak beneden konden zien staan. Vier kasten die op het eerste gezicht maar afgezonderd van de wereld stonden.

Gelukkig nieuwjaar

Volgende week gaan we met z'n allen weer een nieuw jaar in. De kerstdagen liggen achter ons, maar de vette hapjes zijn er nog. Appelbeignets, oliebollen met en zonder rozijnen, zelfgebakken door oma of gehaald bij de eerste de beste oliebollenkraam op de hoek.

Big brother is watching you

Vorig jaar rond deze tijd hadden een dikke laag sneeuw. Nederland was in paniek, er was namelijk code rood afgegeven. Wegen waren onbegaanbaar en er werd afgeraden om de deur uit te gaan. Het contrast met dit jaar kan bijna niet groter.

Columnist:

Seniorenplatform

'Dag lieve lezers'

Dit is de laatste van 88 columns van mijn hand in De Kaap/Stichtse Courant. Ik schreef ze namens het Seniorenplatform Utrechtse Heuvelrug, een samenwerking van de drie ouderenorganisaties: Heuvelrug Senioren, KBO en PCOB.

Zondagsrijders

Deelname aan het verkeer kent ergernissen in verschillende vormen. Of je nu als voetganger van je sokken gereden wordt door fietsers die denken onschendbaar te zijn of je als automobilist 'vastzit' achter mensen die hun gaspedaal niet verder durven in te trappen.

Pechawattes?

Afgelopen vrijdagavond was theater Maitland in Driebergen het toneel voor PechaKucha night. Een avond die in het teken stond van inspiratie en korte verhalen. Want dat is immers de bedoeling van een PechaKucha. De formule is simpel: 20 x 20.

Pagina's