Columns

Pechawattes?

Afgelopen vrijdagavond was theater Maitland in Driebergen het toneel voor PechaKucha night. Een avond die in het teken stond van inspiratie en korte verhalen. Want dat is immers de bedoeling van een PechaKucha. De formule is simpel: 20 x 20.

Vrijwilligers gezocht

Al langere tijd is er een trend waar te nemen op de arbeidsmarkt. In plaats van vaste krachten of betaalde krachten, wordt er ondersteuning gezocht in de vorm van vrijwilligers.

Columnist:

Seniorenplatform

Omarm de herfst

Na een prachtige zomer en een minstens zo fraaie nazomer, zijn we dan toch in de herfst terecht gekomen. Het blijkt ook een goed mastjaar te zijn, met volop kastanjes, noten, eikels en volle vruchtbomen.

Lang leve geschiedenis

Als historicus kijk ik jaarlijks stiekem uit naar de maand oktober. Naast mijn voorliefde voor de herfst (al die kleuren!) is het ook de Maand van de Geschiedenis. Het thema dit jaar is 'Dit is opstand'. Men wordt al strijdlustig bij het uitspreken ervan.

Van sproeiverbod tot brieventekort

Het lijkt de boeren op de Utrechtse Heuvelrug even niet mee te zitten. Boeren die al vanaf 2 juli een sproeiverbod hebben (waar blijft die regen?) en boerin Saskia die te weinig liefdesbrieven krijgt. Ik begrijp het wel. Al die boeren zijn natuurlijk druk bezig met het redden van het land.

Columnist:

Seniorenplatform

Dag huis, dag lieve oude woning

Wie kent niet dit lied van Willeke Alberti? Ze bezingt vol nostalgie haar ouderlijke huis. Het lied wil maar niet uit mijn hoofd nu ik zelf intensief bezig ben met de verkoop van mijn huis op onze mooie Utrechtse Heuvelrug.

Komaan, je kunt het!

Het is leuk als mensen je werk (h)erkennen. Dat zal iedereen die iets maakt kunnen beamen. Het komt niet vaak voor, maar ik beweeg me dan ook liever onopvallend door de menigte. Ik schrijf wel in opdracht, maar niet als het op de columns aankomt.

Columnist:

Seniorenplatform

Ontspullen en opruimen

Ze staart me aan, mijn dierbare negerpopje (het woord mag niet meer; anno 1950 was het gewoon) met haar zelfgemaakte smoezelige jurkje, dat ooit helder wit was. Het rode lintje dat ik samen met mijn moeder door de halsafwerking frutselde, is roze geworden. Ze heette Sara.

Pagina's