• Heuvelrugnotarissen en Monuta van Zoeren organiseren samen de bijeenkomst.

    Marc Satijn

Informatie over 'Erfrecht en Nalatenschap'

Advertorial

HEUVELRUG Wat houdt het langst- levende erfrecht in? Hoe zit het precies met het levenstestament, de eigen bijdrage voor de zorg en box 3? En wie regelt nou eigenlijk alles voor mijn uitvaart? Het zijn voorbeeldvragen die vaak gesteld worden. Daarom slaan Heuvelrugnotarissen en uitvaartonderneming Monuta Van Zoeren de handen ineen en organiseren zij een gratis informatiebijeenkomst over 'Nalatenschap en Erfrecht'.

,,We merken dat er veel vragen leven, maar dat de drempel om naar een notariskantoor te gaan helaas nog vaak vrij hoog blijkt", stelt notaris Fedde

Op de Coul van Heuvelrugnotarissen, die daarom regelmatig dit soort informatiebijeenkomsten organiseert. ,,Al enige tijd geleden raakten wij met elkaar in gesprek en ontstonden de plannen om een dergelijke ochtend te houden in Maarn, maar vanwege de 'vliegende start' die ik in 2015 heb gemaakt met mijn bedrijf was het er tot op heden niet van gekomen", vult uitvaartondernemer Martino van Zoeren hem aan.

ERFRECHT Op donderdag 17 maart is het zover. Tijdens de bijeenkomst zal de nadruk worden gelegd op het onderwerp 'erfrecht', maar zal er vervolgens ook aandacht worden gegeven aan de mogelijkheden in de uitvaarzorg. ,,Zo willen wij mensen informeren over de mogelijkheid tot een voorregeling en een wensenboekje", zegt Van Zoeren, die aangeeft dat mensen ook zelf met vragen kunnen komen. ,,De bijeenkomst begint plenair, maar daarna is er de mogelijkheid om alle vragen te stellen."

Ondanks dat de bijeenkomst plaatsvindt in Maarn - waar beiden ondernemers actief zijn - zijn ook mensen uit de overige kernen welkom. ,,We vervullen beiden een regiofunctie en willen dan ook de informatiebijeenkomst zo laagdrempelig mogelijk houden", vertelt Op de Coul. Zelf zal hij vooral ingaan op onderwerpen als de schenkbelasting, zorgbijdrage, box 3 en het erfrecht.

UITVAART Van Zoeren zal later in een persoonlijk gesprek uitleg geven over wat er gebeurt voor, tijdens en na een uitvaart en welke mogelijkheden er zijn voor de voor- en nazorg. ,,Het is belangrijk dat iedereen weet wat hem of haar te wachten staat, maar daarnaast kan het bijvoorbeeld handig zijn om de wensen alvast op papier te zetten", aldus Van Zoeren, die benadrukt dat iedere uitvaart uniek is.

De informatiebijeenkomst zal op donderdag 17 maart plaatsvinden in 'De Kapel' aan de Kapelweg 45 in Maarn. ,,Vanaf 10.00 uur zijn bezoekers welkom voor een kop koffie en vanaf half elf zal het plenaire onderdeel beginnen", vertellen de organisatoren, die na afloop de deelnemers uitnodigen voor een broodje en een drankje.

AANMELDEN ,,Ondanks dat deelname aan de bijeenkomst voor iedereen gratis en vrijblijvend is, wordt verzocht om zich aan te melden via info@heuvelrugnotarissen.nl. Dit in verband met de beschikbare ruimte in De Kapel."