• Archief BDUmedia

Balie politiebureau minder open door personeelstekort

HEUVELRUG De politie gaan de openingstijden van de publieksbalies van bureaus en -steunpunten in het oostelijke deel van de provincie Utrecht voorlopig wijzigen. In het politiebasisteam waarin de gemeenten Renswoude, Rhenen, Veenendaal, Utrechtse Heuvelrug en Wijk bij Duurstede liggen, gelden per 1 december aangepaste openingstijden voor bezoekers. ,,Hiermee komt de noodzakelijke personeelscapaciteit vrij om de basispolitiezorg en de inzet van wijkagenten op niveau te houden", meldt de politie in een persbericht.

De reden voor de wijziging is de personeelscapaciteit bij de politie, die in deze gebieden op dit moment onder druk staat. ,,Door het leveren van medewerkers voor een toenemende aantal beveiligings- en bewakingstaken, ziet de politie zich genoodzaakt om deze maatregel te nemen. Onder andere door deze aanpassing blijft de basispolitiezorg op sterkte en kunnen mensen blijven rekenen op de politie als zij een 112-melding doen of politie - niet met spoed - maar toch binnen een half uur nodig hebben. Verder wordt hiermee geborgd dat de wijkagenten beschikbaar blijven voor de wijkbewoners."

TERUGLOOP De politie heeft bij het nemen van de maatregel gekeken waar de capaciteit van mensen het meest effectief is en waar de maatregelen het minste impact heeft voor bewoners, vervolgt het persbericht. ,,In de politiebureaus en -steunpunten in dit gebied is al langer sprake van een sterke terugloop van het aantal bezoekers. Met de aanpassing in openingstijden van de publieksbalies is meegewogen op welke tijden/dagen er geen of nauwelijks een bezoeker zonder afspraak zich meldt. Steeds meer mensen maken gebruik van de digitale middelen voor het doen van melding of aangifte. Aangiften worden bovendien veelal na een afspraak gedaan."

Volgens de politie zijn er nog diverse manieren om in contact te komen met de politie. Zo kan er op afspraak aangifte gedaan worden, kan via internet aangifte gedaan worden, kan een melding telefonisch worden gedaan via 0900-8844 of zijn er spreekuren met wijkagenten in de wijk. Meer informatie hierover is te vinden op www.politie.nl.

TIJDEN De openingstijden van publieksbalies bij bureaus en –steunpunten per 1 december 2019 zijn als volgt.

Veenendaal: Maandag: 17.30-21.00 uur; Dinsdag: 08.30-17.00 uur; Donderdag: 08.30 -17.00 uur; Vrijdag: 12.30-21.00 uur; Zaterdag: 08.30-21.00 uur.

Rhenen: Maandag: 13.00 -16.30 uur; Vrijdag: 13.00-16.00 uur.

Utrechtse Heuvelrug (Doorn): Maandag: 13.00-16.30 uur; Dinsdag: 12.30-21.00 uur; Donderdag:17.30-21.00 uur; Vrijdag: 08.30 – 12.00 uur.

De openingstijden van andere publieksbalies van bureaus en steunpunten in de omgeving zijn te vinden op www.politie.nl onder het kopje 'Mijn buurt'.