• Kees van Kooten

Politie zoekt getuigen van overval Leersum

LEERSUM De politie zoekt getuigen van de overval op het Kruidvat filiaal aan de Honingraat in Leersum. Daar kwam zaterdag 2 november rond 17.50 uur een jongeman met een steekwapen de drogisterij binnen. De medewerkers van deze winkel werden vervolgens bedreigd en overvallen.

Rond sluitingstijd liep de jonge man de drogisterij in. Ook een medewerkster, die de buiten opgestelde spullen aan het binnenhalen was, zag dat de man in het bezit was van een steekwapen. De man liep richting de kassa en bedreigde de daar aanwezige medewerksters. Vervolgens deed hij een greep in de kassa en liep snel de winkel uit in de richting van de Doctor W. Dreeslaan.

SIGNALEMENT Het signalement van de overvaller luidt als volgt: een blanke man van rond de 20 jaar oud, zo'n 1,85m lang met een normaal tot slank postuur. Hij droeg die zaterdag een (leger)groene trui met capuchon, met op de voorzijde een opdruk in lichtkleurige letters. Onder zijn capuchon droeg hij een zwart petje met op de voorzijde witte letters. Daarnaast droeg hij een donkerblauwe spijkerbroek en witte sneakers.

De politie is een onderzoek gestart en zoekt getuigen die iets gezien of gehoord hebben over deze overval. ,,Heeft u de man bijvoorbeeld zien wegrennen? Wellicht heeft u camerabeelden of via iemand anders informatie over de verdachte? Dan verzoeken wij u contact op te nemen via 0900-8844 of het online tipformulier'', aldus de politie. Mensen die liever anoniem een melding doen kunnen dat doen via Meld Misdaad Anoniem op tel. 0800-7000.