• POLITIE.NL

Poging tot beroving in Maarn; 17-jarige verdachte opgepakt

MAARN Bureau Hengeveld heeft woensdag 20 november in een uitzending aandacht besteed aan een poging tot straatroof op de Stationsweg in Maarn. Naar aanleiding van de uitzending is de verdachte, een 17-jarige jongen uit Maarsbergen, opgepakt. 

Tijdens de uitzending waren geen beelden te zien van de verdachte maar door het duidelijke signalement leverde het wel drie tips op. Uiteindelijk is de dader opgepakt, verhoord en er wordt een proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Donderdag 31 oktober omstreeks 21.30 uur probeerde de verdachte een 16-jarige jongen te beroven. Het slachtoffer kwam met de trein aan op station Maarn en wilde de fiets naar huis pakken. Terwijl hij de trap afliep in de richting van de fietsenstalling zag hij een meisje staan, maar besteedde er verder geen aandacht aan. 

OORDOPJES Toen hij weg wilde fietsen, kwam er een jongen op hem afgelopen en ging voor hem staan. Deze jongen viel op door zijn afrokapsel en fel oranje fiets. Hij zei op dwingende toon tegen het slachtoffer dat hij zijn draadloze oordopjes moest afgeven. Het slachtoffer weigerde dit waarna de dader hem in zijn gezicht probeerde te slaan. Het slachtoffer zag dit aankomen en dook weg. Hierdoor belandde de vuist van de dader op de schouder van het slachtoffer.

Vervolgens rende het slachtoffer samen met zijn fiets weg. De dader rende echter met hem mee en trapte meerdere malen tegen de fiets. Toen er een auto aan kwam rijden, staakte de dader zijn achtervolging en rende hij weer terug naar het station. Hij vertrok op een oranje fiets samen met het meisje dat het slachtoffer onderaan de trap had gezien. Naar aanleiding van het incident deed het slachtoffer aangifte. De politie startte vervolgens een opsporingsonderzoek. De officier van justitie beslist over de vervolging van de jongen.