• 112 Heuvelrug

'Opzet achter explosie woning Lange Dreef'

DRIEBERGEN Volgens de politie is er sprake van opzet geweest bij de explosie bij een woning aan de Lange Dreef in Driebergen. Aan de voorgevel werd veel schade aangericht in de nacht van vrijdag op zaterdag. Rond twee uur ontplofte een explosief, waarbij niemand gewond raakte.

Uit eerste onderzoek trekt de politie de conclusie dat er bewust en moedwillig een explosief naar de woning is gegooid. Het AD wekt de suggestie de de ouders van een veroordeelde plofkraker er zouden wonen. De woning werd zaterdagmorgen verzegeld en is op last van burgemeester Frits Naafs voor in elk geval een aantal weken afgesloten. De bewoners zijn elders ondergebracht. Politie en gemeente doen verder geen mededelingen om het onderzoek niet in de spaken te rijden.

RTV Utrecht meldde zaterdag dat er volgens een omwonenden een ouder stel in de woning woont. De politie heeft de woning verzegeld, meldt de woordvoerster.

Het kan zijn dat mensen die nacht eerder al verdachte personen en/of voertuigen hebben gezien. Mensen die iets gezien of gehoord hebben, wordt verzocht de politie te bellen. Die is nog bezig aan het onderzoek. Kort na de explosie hield de politie de straat ook al lange tijd dicht voor onderzoek. De recherche wil in verband met het onderzoek graag getuigen spreken. Zij kunnen bellen naar 0900-8844 of (anoniem) 0800-7000.