• 112Heuvelrug

Nog geen arrestaties na aanslag in Driebergen

DRIEBERGEN Er zijn nog geen aanhoudingen verricht in verband met de aanslag op een woning aan de Lange Dreef. Daar werd vorige week een explosief naar binnen gegooid, waardoor grote schade aan het pand en het interieur werd toegebracht. Volgens burgemeester Frits Naafs wordt de aanslag beschouwd als een poging tot moord.

Michiel Schaaij

Naafs reageerde donderdagavond tijdens de gemeenteraadsvergadering op vragen van VVD-fractieleider Jorrit Linders. Dat er in de nacht van 1 op 2 november geen slachtoffers in de woning aan de Lange Dreef vielen, kwam volgens de burgemeester doordat de bewoners op het moment van de aanslag niet op de benedenverdieping aanwezig waren. 

CRIMINELE REPRESAILLE De burgemeester zei dat hij nog geen volledige openheid van zaken over de aanslag kan geven. Die zwijgzaamheid is geen onwil, aldus Naafs, maar het strafrechtelijke onderzoek is nog in volle gang. ,,En ik wil geen informatie geven, waar ik later misschien spijt van krijg."

MOTIEF Over het motief van de aanslag werd donderdagavond wel iets duidelijk. ,,Het ligt voor de hand, dat het om een criminele represaille gaat", aldus Naafs. Daarmee bevestigde hij eerdere speculaties in de regionale pers. Het soort explosief dat voor de aanslag werd gebruikt, willen het Openbaar Ministerie en de politie vooralsnog niet onthullen.  

BLOEMETJE Intussen is het surveillanceplan van de politie aangepast en zijn de wijkagenten regelmatig en zichtbaar in de wijk aanwezig. De naaste buren hebben uit medeleven een bloemetje van de gemeente gekregen.