• De politie zette nog de achtervolging in, maar de verdachte van de gewapende overval op een winkel is nog voortvluchtig.

    Kees van Kooten

Gewapende overvaller nog spoorloos

LEERSUM In Leersum is zaterdag aan het begin van de avond het filiaal van Kruidvat overvaller. De dader zou een wapen hebben gebruikt, en vluchtte op een scooter. Mogelijk was er een tweede overvaller of handlanger, die de benen zou hebben genomen.

Agenten hadden de scooterrijder kort na de overval nog achtervolgd, maar de verdachte was rond acht uur nog voortvluchtig. Een oproep via Burgernet, vrij snel na de overval, leidde niet tot een aanhouding. De gewapende overval werd gepleegd in de vestiging van de keten aan de Honingraat. Daar vielen geen gewonden bij. Wat er buit is gemaakt, is niet bekend.

De verdachte is een blanke, slanke man van ongeveer 1.80 meter lang. Hij droeg een groene trui (hoody) met capuchon en had ook nog een donker petje op. Mensen die een tip denken te hebben, kunnen bellen naar 0900-8844. Wie denkt de verdachte te zien, kan bellen met 112. De politie benadrukte in de oproep om de gezochte man niet zelf te benaderen.

Eerder dit jaar werd het filiaal van Kruidvat aan de Honingraat ook al overvallen. Dat was begin januari. Toen zocht de politie twee mannen.