• Koen Laureij
  • Koen Laureij
  • Koen Laureij
  • 112Heuvelrug.nl

'Enorme knal' bij plofkraak in Leersum

LEERSUM Bij de Rabobank aan de Hoflaan in Leersum is woensdagochtend een plofkraak gepleegd. Dat gebeurde rond 03.35 uur. Er raakte niemand gewond bij het incident en de twee daders gingen er zonder buit vandoor op een scooter.

De politie is meteen een onderzoek gestart. De straat is afgezet. Of er explosieven achter zijn gebleven na de ontploffing is nog onduidelijk.

KNAL Omwonenden spreken van een enorme knal. De schade aan de pinautomaat is groot.

ONDERZOEK Een politiehelikopter zoekt mee in de omgeving. De recherche doet inmiddels uitgebreid onderzoek rond de pinautomaat. Door de explosie zijn tientallen onderdelen van de automaat door de straat gevlogen. De recherche heeft deze gemarkeerd en brengt die nu in beeld.

SIGNALEMENT Er is tot nu toe een beperkt signalement bekend van de twee daders die er op een scooter vandoor gingen. Zij waren geheel in het donker gekleed en staken na de plofkraak de Rijksstraatweg over in de richting van de Lomboklaan.

MELDEN De politie roept getuigen op zich te melden, dat kan via tel. 0900-8844. Omwonenden met relevante camerabeelden kunnen zich ook melden.

112