• Topchef Marco Westmaas bedacht het totaalconcept voor Parc
    Broekhuizen: ,,Vooruitstrevend maar no-nonsense; ik wil dat iedereen zich
    hier thuis voelt."

    Marc van Praag

Topchef Marco Westmaas weg bij Parc Broekhuizen

LEERSUM Topchef Marco Westmaas is niet langer werkzaam als chef van restaurant 'Voltaire' en creatief directeur van Parc Broekhuizen. Vanuit het buitenland laat hij weten dat de wegen zijn gescheiden om verschillende redenen. „We zijn netjes uit elkaar gegaan. Het was leuk, en het is mooi geweest. Ik heb mijn weg gekozen."

Edith Hazelzet

Naast het werken voor Parc Broekhuizen, ontwikkelde Westmaas nog steeds restaurant- en supermarktconcepten in Azië, zoals hij dat eerder al vijf jaar deed. „Hier in Azië ligt mijn pad. Ik zou het leuk vinden als men op Parc Broekhuizen verder zou werken vanuit de filosofie en het concept dat ik er neerzette. Maar als ze het anders willen, even goede vrienden."

BESPROKEN Geruchten dat het niet goed ging met 'Voltaire' wijst hij van de hand. „We zijn goed besproken door vooraanstaande culinaire journalisten, hebben in elk blad gestaan dat er toe doet."

CHEF Justin Ultee is aangesteld als general manager van Parc Broekhuizen. Hij was in maart als projectmanager vanuit internationaal culinair evenementenbureau Hunter & Hedges, betrokken bij de organisatie van 'Dinner at the Parc' met tien sterrenchefs. Eigenaar Wim Dieker wil geen commentaar geven op het vertrek van Marco Westmaas. De staf van Parc Broekhuizen is vooralsnog niet bereikbaar. Welke chef verantwoordelijk wordt voor restaurant 'Voltaire' is dus nog onbekend. „Een paar van mijn koks lopen daar nog rond, het zou leuk zijn als zij het mogen doen," aldus Westmaas.