• Monique José Timmermans

Scholieren maken zich op voor De Ladder in Bizz

MAARN De leerlingen van de groepen 8 staan in de startblokken voor De Ladder in Bizz markt op vrijdag 19 mei van 12.30 tot 14.30 uur op het schoolplein aan de Breeschotenlaan 26. Hat jaarlijks terugkerend ondernemersproject blijkt nog steeds een schot in de roos om alle opgedane kennis in praktijk te brengen. De leerlingen uit groep 8 starten in groepen een eigen bedrijf en leren zo alles wat er bij ondernemerschap komt kijken.

Monique José Timmermans

,,Ik dacht dat het veel makkelijker was om een bedrijf te runnen", verzucht Mees, directeur van Knutsels&frutsels de evenknie van Boek&Koek bij Ladder in Bizz. ,,Je moet heel anders denken dan normaal en onderhandelen is echt moeilijk", beamen collega's Manou, Sophie, Boaz en Manuel die allen een eigen taak in het bedrijf hebben, zoals sales, marketing of financiën.

Er is gesolliciteerd naar functies, marktonderzoek gedaan, berekend wat er geleend moest worden, ingekocht en gepresenteerd voor de klas. Nu komt het nog aan op de inrichting van de 'winkel' voor vrijdag. Daarvoor is een stuk schoolplein gehuurd, naast de inkoop een serieuze kostenpost.

SAMENWERKEN ,,Je moet in de huid van de klant kruipen en ook wel samenwerken met de andere bedrijven. Als we allemaal steeds onder elkaars prijs gaan zitten of dingen weggeven, blijft er minder als totaal over voor het goede doel: materialen voor de afscheidsmusical en Life Built." De directeuren van de verschillende bedrijven uit de klas voeren daarover overleg.

MARKT Naast de lessen op school hebben heeft de groep volop tips gekregen. ,,We hebben een gesprek gehad met de eigenaar van Boek&Koek en gevraagd hoe zij zorgt voor een goede verkoop." In ieder geval biedt de Ladder in Bizz markt voldoende aanbod voor jong en oud op het gebied van persoonlijke verzorging (DA), cadeauartikelen (Joli), knutsels en een heus restaurant (Plus). Van 12.30 tot 14.30 uur is vrijdag iedereen welkom op het schoolplein van De Ladder. Kijk voor meer informatie op: www.deladder.nl/ladder-in-bizz-2.