• Dennis van Ravenswaaij trots op SVMM

    Monique José Timmermans

SVMM bestaat zeventig jaar

MAARN De Sport Vereniging Maarn Maarsbergen - SVMM - staat nu vooral bekend als voetbalvereniging, maar 70 jaar geleden bij de oprichting was het een echte omni-sportclub. Voor dit jubileum doken de leden in oude fotoboeken, zochten ze naar anekdotes en maakten een fraai 'Happy 70th birthday-boek'. En zo komt het rijke verleden weer tot leven.

Monique José Timmermans

Dennis van Ravenswaaij is nu drieënhalf jaar voorzitter van SVMM. ,,Ook ik heb nieuwe verhalen gehoord en oude verhalen zijn afgestoft. We hebben leden die een bijzondere bijdrage hebben geleverd ergens in deze 70 jaar geëerd door ze tot Lid van Verdienste of Erelid te benoemen. In de komende jaren, op weg naar 75 jaar, willen we de historie nog beter documenteren en leden in het zonnetje zetten." Veel mensen kennen de vereniging van binnenuit door en door. Ze voetbalden er zelf als kind en staan nu als ouder of grootouder langs de lijn.

SAMENWERKING Intussen kijkt de club ook naar de toekomst. ,,Daarin zie ik vooral samenwerking op onderdelen met omliggende clubs. Zowel op het gebied van inkoop voor de kantine met andere sportverenigingen in Maarn. Als op speltechnisch gebied met voetbalverenigingen uit aangrenzende dorpen. Dan creëer je een gezonde basis om in het dorp te blijven bestaan.

EXTRA SPORT Daarnaast zou Van Ravenswaaij graag een andere sport toevoegen, die op het terrein beoefend kan worden. ,,Statutair zijn we nog steeds een omni-sportvereniging. Veel mensen weten dat er tot een aantal jaar geleden op de velden hier ook gekorfbald werd, maar nog vroeger was ook de tafeltennis onderdeel van SVMM, net als toneel en dammen en schaken. Het is goed voor de dynamiek op het sportcomplex om het meer te benutten. Een sport die niet concurreert met bestaande sporten in het dorp zie ik daarom als een mooie aanvulling."

DAMESVOETBAL Met voetbal voor meiden en dames - de sport in opkomst - is natuurlijk al een nieuwe doelgroep aangeboord. ,,Met een teruglopend totaal aantal kinderen in het dorp, groeit het ledenaantal hierdoor niet significant. Leuk is het wel, twee meidenteams en een damesteam in combinatie met Woudenberg."

LEVENDIG Een levendige vereniging is het fundament onder een club. ,,Daar draait het om ook bij SVMM, gelukkig zijn er vele actieve leden die niet alleen komen sporten." Het clubhuis - ooit door leden zelf gebouwd - heeft in de afgelopen jaren een metamorfose ondergaan. Leden hebben er door de aankleding sfeer en gezelligheid in gebracht. Maar ook bouwkundig is het verbeterd met nieuwe openslaande deuren.

NIEUW LOGO Met ook nog een nieuw logo is de club klaar voor de toekomst. Van Ravenwaaij: ,,Elementen uit het logo zijn nog steeds duidelijk herkenbaar. De zwart-witte strepen uit het oude clubtenue uiteraard. En bovenin twee gele sterren die Maarn en Maarsbergen symboliseren. Oorspronkelijk is SVMM immers het resultaat van een fusie met FCMM uit Valkenheide.