• Foto Van Denderen

Nieuwe trainer voor vierdeklasser DVSA

AMERONGEN Zaterdag vierdeklasser DVSA is er in geslaagd een opvolger te vinden voor Wes Meerssman die na een bewogen seizoen een stapje terug heeft gedaan. De komende twee jaar (met een optie voor nog een jaar) staat de 50-jarige Jan van Dalem als nieuwe trainer voor de hoofdmacht van de Amerongse voetbalclub en ziet mede door het aantrekken van maar liefst twaalf nieuwe spelers de toekomst er rooskleurig uit voor alles en iedereen die DVSA een warm hart toedicht.

Huub van Aerssen

Van Dalem kent een rijk voetbalverleden op de Heuvelrug, speelde in zijn jeugdjaren bij DVSA (jeugd en eerste team) en is momenteel weer woonachtig in Amerongen.

WERKZAAM Na zijn actieve voetballoopbaan was hij enige jaren als trainer werkzaam binnen de jeugdafdeling van streekgenoot HDS en had in de periode van 2009 t/m 2013 het eerste team onder zijn hoede waarmee hij  tot twee maal toe promoveerde naar de zondag derde klasse. Na uitstapjes in Veenendaal (assistent DOVO) en Kesteren is van Dalem dus weer terug op het oude nest tot grote vreugde van DVSA voorzitter Eelco Van Doornspeek. ,,Na een tweetal goede gesprekken was de zaak beklonken en was het duidelijk dat we op één lijn zaten. Jan van Dalem is een gedreven trainer die ambitie uitstraalt. En die ambitie en dynamiek heeft de club nodig om weer mee te tellen in voetballand."

Ook van Dalem zelf is content met de wijze waarop hij invulling kan gaan geven aan zijn functie. ,,Ik weet dat mijn voorganger Wes Meerssman het niet eenvoudig heeft gehad en ondanks de vele tegenslagen toch vol achter de ploeg is blijven staan. Dat getuigt van klasse en inhoud. Met het nieuwe spelerspotentieel zie ik de toekomst met vertrouwen tegemoet, alhoewel er nog veel werk aan de winkel is en blijft. Naast de selectie zal ik mij ook bezighouden met de jeugdopleiding die absoluut de aandacht behoeft en de komende jaren moet zorgdragen voor een stabiele aansluiting op alle niveaus."

NIEUWE SPELERS Zoals al eerder aangegeven zijn er komend seizoen twaalf nieuwe spelers actief binnen de selectie van DVSA. Van HDS zijn overgekomen Reinder Busstra. Roy Meerwijk, Igor Renes, Elco van de Klift en Velthuis. Vanuit Langbroek (SVL) Bart Laponder, Yoni van Aagten en Leon van Leeuwen. Johan Klomp komt over van de Musketiers, Walter Vos van VRC en Tim Willemsen en Thijs Klopper van DOVO. Van Doornspeek: ,,Allen spelers met potentie die samen met spelers uit de bestaande selectie een plaats in de subtop voor komend seizoen moeten bewerkstelligen. Dat is de doelstelling die we nastreven." Van Dalem: ,,Naast plezier in het spelletje zie ik een goede klassering met vertrouwen tegemoet. We gaan er vol tegenaan en zien bij de winterstop wel waar we staan."

Bestuur en technische staf van DVSA zien de toekomst vol vertrouwen tegemoet en kijken uit naar de openingswedstrijd van het seizoen 2016-2017. Voor de nieuwe trainer Jan van Dalem een uitdaging die hem echter wel is toevertrouwd.