• Trainer FC Driebergen Raymond van der Kort

    Foto Rinus van Denderen

Heuvelrugclubs popelen om af te trappen

HEUVELRUG Voor het gehele amateurvoetbal gaat zaterdag 28 januari de tweede helft van de competitie 2016-2017 van start. Na een onderbreking van zes weken staan ook de 'Heuvelrugclubs' weer te popelen om de wei in te gaan. Als de weergoden het toestaan, gaat zaterdag het balletje rollen voor FC Driebergen, SVL, DEV, HDS, DVSA en SVMM.

Huub van Aerssen

 

SVL De zaterdag eersteklasser start de tweede helft met een thuiswedstrijd tegen Geinoord/Nieuwegein. Voor de na dit seizoen vertrekkende oefenmeester Jan Gaasbeek een periode waarin zeker nog wel wat te halen valt: ,,Een paar plaatsen omhoog (momenteel vijfde positie, red.) behoort zeker tot de mogelijkheden. Met de terugkeer tijdens de winterstop van Alex ter Eem, absoluut een toegevoegde waarde, en een praktisch lege blessurebank zijn we er klaar voor. We hebben er als ploeg zin in en kijken uit naar aanstaande zaterdag." 

 

FC DRIEBERGEN Ook voor de Driebergenaren staat een trainerswissel op de rol. Na twee jaar en in goede samenspraak verlaat Raymond van der Kort de blauwwitten en is de club op zoek naar een opvolger. ,,Qua organisatie en speelstijl hebben we de afgelopen twee jaar stappen gezet. Aan mijn opvolger de taak om het te verfijnen." Aan van der Kort en zijn mannen de taak om de bescheiden negende positie naar een hoger plan te tillen. De zaterdag derdeklasser start de tweede helft met de derby, uit tegen Jonathan.

 

DEV Ondanks een teleurstellende voorlaatste positie in de zaterdag derde klasse D, staat de langst zittende oefenmeester Michel van Aken ook het volgende, negende seizoen weer voor de hoofdmacht van DEV. ,,We willen graag met elkaar door, waarbij we overtuigd zijn van een goede afloop van de competitie. Er is vertrouwen in de groep en tal van spelers zijn terug van langdurige blessures. Behoud in de derde klasse staat centraal." DEV start met een uitwedstrijd tegen SEC.

HDS Ook voor zondag derdeklasser HDS is er veel werk aan de winkel. De ploeg van trainer Jacco Kampert is hekkensluiter en zal alle zeilen bij moeten zetten om degradatie te voorkomen. Kampert: ,,De selectie is aardig fit en de koppies staan de goede kant op. Alle vertrouwen in een goede afloop. We gaan er honderd procent voor." HDS start thuis tegen Houten.

 

DVSA De zaterdag vierdeklasser kent onder leiding van trainer Jan van Dalem een goed seizoen en strijdt volop mee voor de titel. ,,Mijn team kent weinig blessureleed. We gaan optimaal voor het kampioenschap, al is er nog een lange weg te gaan." DVSA start de tweede helft met een thuiswedstrjid tegen Echteld.

 

SVMM Fred Veenstra, oefenmeester van zaterdag vierdeklasser SVMM kende met zijn team een zwakke start, maar herstelde zich aan het eind van de eerste helft getuige de huidige zesde positie.

,,Met het spelersmateriaal dat we in huis hebben, moeten we zeker nog een paar plaatsen kunnen stijgen. We groeien verder naar elkaar toe." 11 februari SVMM - Hees.