Driebergse zusjes beklimmen Alpe d'Huez

DRIEBERGEN Toen de zusjes Noa Faaij en Myrthe Faaij nog maar heel klein waren keken ze al toe hoe hun vader Nico de Alpe d'Huez op stepte. In 2012 mochten ze ook meewandelen. De dames, 5 en 7 jaar jong, waren in 2 uren en 44 minuten boven. Maar dit jaar willen Noa, 13 jaar en Myrthe, 11 jaar zelf deelnemer zijn. Dat betekent dat ze ook het startbedrag aan donaties moeten bijeen verzamelen.

Waarom beklimmen zij zondag 23 juli de Alpe d'Huez? ,,Om meer onderzoek naar hersentumoren mogelijk te maken", vertelt Noa, ,,Mijn vader is dit jaar tien jaar ziek, hij heeft twee hersentumoren, en hij heeft geen chemokuur of bestraling gekregen. Dat kun je je toch niet voorstellen, dat je kanker in je hoofd krijgt, en dat de dokters er niets aan doen?"

Haar zusje Myrthe haakt in: ,,Ja, dat je gewoon steeds verder ziek wordt, totdat je dood gaat en niemand doet wat." De zusjes Faaij hebben daarom een actie opgezet. Myrthe: ,,Wij nemen een kaartje mee met de naam van jouw dierbare erop de Alpe d'Huez op. Als steun, omdat deze persoon strijd tegen kanker, of ter nagedachtenis, omdat deze persoon is overleden door kanker. Alle veertien kilometers is deze persoon symbolisch mee in onze rugzak. Bij de finish hangen wij het kaartje op. Dit doen wij voor een donatie van minimaal 10 euro."

Ze hebben wel ruimte voor duizend kaartjes in de rugzak, maar hebben er helaas nog maar 93 stuks. ,,We hopen daarom dat veel mensen willen doneren, het is heel belangrijk dat deze ziekte meer onderzoek krijgt."

Doneren kan via deze website.

De zusjes Faaij beklimmen de Alpe d'Huez voor de Driebergse Stichting STOPhersentumoren.nl, de grootste financier van neuro-oncologisch onderzoek in Nederland, ANBI gecertificeerd. Iedere dag overlijden in Nederland vier kinderen en volwassenen door een hersentumor.