• Pepijn van Wijk tilt met gemak twee andere vakantiewerkers op

    Marc Satijn

Van De Zwoer naar nationaal rugbyelftal

DRIEBERGEN Je ziet ze overal: jonge vakantiemedewerkers die in de zomerperiode een zakcentje willen bijverdienen. De één keert na de vakantie terug naar school en de ander gaat beginnen met studeren. De 18-jarige Pepijn van Wijk heeft totaal andere plannen. Nu werkt hij tijdens de vakantie bij het Driebergse zwembad Laco de Zwoer, maar na de vakantie wil hij zijn voorliefde verder gaan oppakken: rugby.

Marc Satijn

 

Nog geen paar maanden geleden zat Pepijn volop in zijn Havo-examens. ,,Gelukkig ben ik daar nu klaar mee", vertelt Pepijn trots, terwijl hij aangeeft dat het 'net aan' was met een drietal onvoldoendes op zijn eindlijst. Na de examens is hij begonnen bij Laco de Zwoer als horecamedewerker.

VADER ,,Mijn vader sport hier en hij wist dat ze vakantiemedewerkers zochten. Aangezien ik op zoek was naar een baantje heb ik mijzelf aangemeld en tja... nu ben ik hier", lacht de 18-jarige, die zijn toekomst in een totaal andere hoek ziet. ,,Vroeger wilde ik wel iets met horeca gaan doen en dacht ik zelfs aan de koksopleiding. Maar toen ik daar de werktijden van hoorde ben ik afgehaakt", aldus Pepijn, die nu heeft besloten het komende jaar in te vullen als tussenjaar. ,,Ik speel op hoog niveau rugby en heb zelfs in het Nederlands elftal gespeeld voor onder de 18, waaronder op het EK in Portugal. Het komende jaar wil ik weer meedoen aan de selectie voor het elftal onder de 20", aldus de sportieveling, die momenteel niet meer bij de Driebergse Pink Panters speelt maar in Amersfoort.

 

EDUCATIE Het komende tussenjaar wil hij vooral de focus hebben op rugby. ,,Ik ga ook training geven in Driebergen aan de 'kleine jochies' en zelf veel sporten", vertelt Pepijn, die over een jaar ook een speciale opleiding wil gaan volgen. ,,Ik wil in Nijmegen de opleiding 'beweegeducaties' gaan doen. Het lijkt mij geweldig om mensen aan een betere levensstijl te helpen en bijvoorbeeld iemand uit een depressie krijgen door middel van sporten."

LACO Het komende jaar zal hij nog blijven werken bij het zwembad ,,Ik vind het leuk en gezellig, maar soms is het wel bikkelen als het druk is", stelt de rugbyer, die wel blij is met de extra's. ,,Omdat ik hier werk mag ik hier gratis zwemmen en fitnessen. Ik train hier dan ook meestal twee keer per week, naast de trainingen in Amersfoort." Teamleider Koos Marijs kijkt met verbazing naar de 18-jarige sporter. ,,Bij de fitness zie ik hem met gemak in de weer met een volle stapels gewichten."

 

TOEKOMST Waar we Pepijn over tien jaar zien weet hij nog niet zeker. ,,In ieder geval doe ik dan iets met sport. Of het nu in het Nationale rugbyteam is of dat ik iets met mijn opleiding ben gaan doen... het hangt af van de selectie. Nu draait rugby nog om mijn leven heen, maar als ik in de selectie terecht kom gaat mijn leven om rugby draaien." Volgens Pepijn bestaat zelfs de kans dat hij ooit naar het buitenland vertrekt, zoals - naar zijn zeggen - vele Nederlandse rugbyers doen.

 

OPROEP Ben of ken jij iemand die ook een leuk of bijzonder vakantiebaantje heeft? Tip ons dan per e-mail via dekaap@bdu.nl