• Koen van Weel

Utrechter betrapt bij fietsdiefstal in Doorn

HEUVELRUG De politie heeft maandag een 34-jarige man uit Utrecht aangehouden voor de diefstal van een fiets.

De eigenaresse van de fiets had haar fiets op de achterplaats van het gezondheidscentrum aan de Dorpsstraat in Doorn geparkeerd. Ze zag maandag rond 16.05 uur dat de bestuurder van een wit busje uitstapte en haar fiets in zijn bus laadde. Zij liep snel naar het busje toe en riep de man aan dat hij moest wachten.

ERVANDOOR Hier bleek de fietsendief van te schrikken waarop hij in zijn busje sprong en met hoge snelheid wegreed. ,,Hierbij reed de verdachte met zijn busje bijna de vrouw aan, die nog net op tijd kon wegspringen. De vrouw wist het busje op een haar na te ontwijken'', aldus de politie.

SIGNALEMENT ,,Ondanks de gevaarlijke situatie waarin deze heldhaftige dame was terecht gekomen wist zij het kenteken van het busje samen met een goed signalement van de verdachte door te geven via 1-1-2'', beschrijft de politie. ,,Met deze informatie zijn wij met meerdere eenheden naar de uitvalswegen van Doorn gereden.''

Uiteindelijk trof een eenheid uit Zeist het busje al rijdend aan op de Arnhemse Bovenweg in Driebergen. Hier is het busje aan de kant gezet en hebben zij de verdachte aangehouden.

Op het moment van de aanhouding lag de fiets niet meer in het busje. Deze werd even later door de eigenaresse zelf gevonden tussen Doorn en Driebergen. De zaak is nog in onderzoek waarbij verdachte in verzekering is gesteld.