• Wethouder Gerrit Boonzaaijer (SGP) vindt dat de gemeente al genoeg om handen heeft met de AZC's in Overberg (foto) en Leersum.

    112Heuvelrug.nl
  • 112Heuvelrug.nl

Tientallen asielzoekers met elkaar op de vuist in Overberg; twee gewonden (update)

OVERBERG Op het terrein van asielzoekerscentrum (azc) Overberg is het in de nacht van donderdag op vrijdag erg onrustig geweest. Door vechtpartijen zijn twee mensen gewond geraakt. De politie heeft twee anderen opgepakt, meldde een woordvoerder. Aan het begin van de nacht werd er door twee groepen gevochten. De politie kreeg de situatie onder controle, maar twee uur later liep het opnieuw uit de hand. Inmiddels is het weer rustig op het terrein. De aanleiding voor de vechtpartijen is onduidelijk.

De eerste melding van onrust was rond 0.30 uur. Op dat moment was er een vechtpartij op het terrein van het asielzoekerscentrum. Twee grote groepen stonden volgens de politie tegenover elkaar. ,,Er werd flink gevochten'', zei een politiewoordvoerder. Agenten haalden de groepen uit elkaar. Het werd daarna weer rustig.

Toch bleek het rond 02.30 uur opnieuw uit de hand te zijn gelopen. Het was een ,,massale vechtpartij'', waarbij ,,tientallen mensen'' waren betrokken. Volgens de woordvoerder werd ook schade aangericht op het terrein. ,,Er is tijdens de vechtpartij onder meer meubilair gebruikt.''

De politie stuurde tientallen agenten en een politiehelikopter naar Overberg. Inmiddels is er afgeschaald, maar er blijven wel agenten bij het azc om de situatie in de gaten te houden. De gewonden zijn naar het ziekenhuis gebracht.

De VVD Utrechtse Heuvelrug gaat tijdens de Gemeenteraad van 1 oktober vragen stellen over de oorzaak van de problemen bij azc Overberg. Fractievoorzitter Rob Jorg bezoekt en spreekt omwonenden azc over het incident en de algemene situatie. Hij roept op tot een snelle aanpak.

Label:

Vluchtelingen