• Monique José Timmermans

Sportclubs zoeken samenwerking

MAARN Wat kunnen we als gezamenlijke verenigingen doen voor de vitaliteit van Maarn en Maarsbergen? Die vraag stelden de voorzitters van de drie buitensportverenigingen SVMM, MHCM en LTV zichzelf. Dennis van Ravenswaaij, Herman Rijksen en Robert Bokx voegen toe: ,,Wij kennen elkaar al buiten de sportieve context en dat maakt het contact tussen de verenigingen laagdrempelig. We lopen zo bij elkaar binnen."

Monique José Timmermans

Het is zeker niet de bedoeling om een fusie tussen de verenigingen voor te bereiden. ,,Laten we dat misverstand gelijk ontzenuwen. Het gaat veel meer om praktische zaken waar voordeel te boeken is. Bovendien komen op iedere vereniging dezelfde vraagstukken voor. Het is goed daarover te sparren", knikken de heren eensgezind. Zo stemmen de verenigingen de agenda's nu beter op elkaar af, zodat activiteiten niet in hetzelfde weekend plaatsvinden. Gezamenlijke inkoop van drank is een kostenbesparende samenwerking en de mogelijkheid om een groter gemeenschappelijk sportief evenement te organiseren is een wens voor de toekomst.

,,Veel families uit de twee dorpen staan met één been in de ene vereniging en met het andere been in een andere vereniging door kinderen die op verschillende sporten zitten en ouders die ook actief zijn op één of meer van de drie verenigingen. We maken het makkelijker om bij meer verenigingen lid te zijn." Er is volgens de voorzitters voldoende ledenpotentieel in de dorpen om de drie verenigingen gezond te houden, ook al hebben ze te maken met een bezuinigingsagenda van de gemeente en een ontwikkelagenda van de verenigingen.

Lees meer in de krant van donderdag 9 juli.