Politie pakt inbreker na achtervolging

MAARSBERGEN Een 30 jarige man uit Asch is maandagmorgen aangehouden voor een poging tot diefstal uit een auto aan de Engweg in Maarsbergen.

Rond 9.50 uur kwam een melding van een verdachte situatie. De melder zag een man gehurkt bij een auto zitten en aan een kenteken rommelen. De getuige gaf het kenteken door aan de politie.

ACHTERVOLGING De verdachte reed weg in de richting van Leersum op de N226. Agenten zagen de auto rijden en gaven de bestuurder een stopteken. De bestuurder besloot door te rijden. Agenten zetten de achtervolging in door Maarsbergen en Woudenberg. Op de Woudenbergseweg kon de bestuurder gestopt worden. Hij werd aangehouden en agenten doorzochten de auto. Ze vonden onder anderen inbrekerswerktuigen. Het voertuig is in beslag genomen en afgesleept voor onderzoek.

VERHOOR De verdachte is meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Bij fouillering vonden agenten een portemonnee. Deze bleek gestolen te zijn uit een auto die geparkeerd stond op de carpoolplaats in Maarsbergen. De politie doet verder onderzoek naar deze zaak.