• 2015-04-14 13:54:51 AMSTERDAM - Asielzoekers afkomstig uit de ontruimde Vluchtgarage bij hun tentenkamp op een bouwterrein in de Pijp. Op aandringen van de politie wordt het tentenkamp van uitgeprocedeerde asielzoekers opgeruimd. De gemeente Amsterdam heeft de tenten verboden. ANP REMKO DE WAAL

    Remko de Waal

Naafs blijft asielzoekers steunen

HEUVELRUG ,,Uitgeprocedeerde asielzoekers moeten niet op straat worden gezet. Dan belanden ze in de anonimiteit, illegaliteit en criminaliteit", zegt burgemeester Frits Naafs. Hij pleit daarom voor een sobere maar goede opvang.

,,Ik denk dat onze gemeenteraad er ook zo in zit. We zijn een beschaafd land en een nette gemeente." Volgens Naafs zijn de consequenties van het Haagse bed-, bad- en broodakkoord nog niet duidelijk. Maar hij rekent erop dat de regeling die het Heuvelrugcollege met de stad Utrecht over de opvang heeft getroffen, gewoon wordt uitgevoerd.

Afgelopen weekend verklaarde VVD-coryfee Frits Bolkestein nog in het AD dat burgemeesters die zich niet aan de landelijke afspraak houden, ontslagen zouden moeten worden. Maar Naafs is daar niet van onder de indruk. ,,Dat vind ik echt onzin. Als het Rijk een sluitend asielbeleid zou maken, dan was dit allemaal niet nodig."

Label:

Vluchtelingen