• 112Heuvelrug.nl

Meer personeel en beveiliging in azc Overberg

OVERBERG In asielzoekerscentrum Overberg komt per direct meer personeel en meer beveiliging. De gemeente Utrechtse Heuvelrug en de politie hebben dat besloten na de massale vechtpartij van vannacht. Dat meldt de NOS. Tijdens een partijtje voetbal gingen jongeren met elkaar op de vuist: vijf van hen raakten licht gewond, twee jongeren werden gearresteerd.

Op de COA-locatie in Overberg wonen minderjarige asielzoekers. Omdat het COA de ervaring heeft dat onder hen soms slachtoffers van mensenhandel zijn, worden zij op aparte plekken opgevangen en is er permanent toezicht en begeleiding. Volgens het COA is vannacht volgens de veiligheidsprocedures gehandeld: direct toen duidelijk was dat de vlam in de pan was geslagen, schakelde het personeel de politie in. Die wist de ruzie in eerste instantie te sussen, maar later gingen jongeren elkaar alsnog met bedbodems en poederblussers te lijf en werd inventaris kort en klein geslagen.

ONDERZOEK Het COA zegt het incident te betreuren en is begonnen met gesprekken met de jongeren, om te onderzoeken hoe het tot de vechtpartij kon komen. Ook de politie is daarbij betrokken.

De twee jongeren die nu vastzitten, worden overgeplaatst naar een andere locatie voor minderjarige asielzoekers.

Bron: NOS

Label:

Vluchtelingen