• Landgoed Zonneheuvel
  • Landgoed Zonneheuvel

Maarten Maartens Openluchttheater officieel geopend

DOORN Tweehonderd genodigden kwamen vorige week naar de officiële heropening van het Openluchttheater op Landgoed Zonheuvel. Nieuwe, maar ook de oude bewoners van het Landgoed, vertelden hun verhaal. En burgemeester Frits Naafs onthulde de nieuwe naam: Maarten Martens Openluchttheater.

Ada, de dochter van Maarten Maartens, heeft haar gasten na tachtig jaar opnieuw welkom geheten (gespeeld door Annet Werkhoven). De heer Polman is geboren op het Landgoed Zonheuvel. Hij herinnert zich dat hij speelde in het eerste theater in de tijd dat het Koetshuis nog een jeugdherberg was. Patrick Willemse, gastheer Landgoed Zonheuvel vertegenwoordigde de nieuwe generatie bewoners.

Burgemeester Frits Naafs van de gemeente Utrechtse Heuvelrug, Jaap Jongejan (Directeur SBI / Landgoed Zonheuvel), Bouwe Postmus (Voorzitter Stichting Maarten Maartens) en Jan-Willem van den Braak (Voorzitter Stichting SBI) onthulden de nieuwe naam 'Maarten Maartens Openluchttheater' aan het publiek. Burgemeester Frits Naafs sprak zijn waardering uit voor dit project, met name de inzet van statushouders uit Syrië, Afghanistan en veldmedewerkers van de Regionale Sociale Dienst Kromme Rijn Heuvelrug. Zij zorgden er mede voor dat, samen met de vele donateurs, het theater in korte tijd in oude staat teruggebracht kon worden.

De allereerste voorstelling werd verzorgd door het professionele gezelschap van 'a postcard from Aleppo', met een mini-opera uitgevoerd door twee Syrische musici. Zij wisten het publiek in vervoering te brengen, maar ook te laten nadenken over de oorlogssituatie in Syrië. De bezoekers werden tijdens de borrel uitgenodigd om zelf een brief naar Aleppo te schrijven om de inwoners een hart onder de riem te steken. Jaap Jongejan gaf aan dat de opgraven tijdcapsule uit 1939 opnieuw gevuld zal worden met onder meer een brief aan de toekomstige generatie.

Meer informatie en reserveren op www.landgoedzonheuvel.nl.