• Marc Satijn

Jonge initiatiefnemers halen geld op voor vluchtelingen

DRIEBERGEN Een sponsorloop organiseren met je school en daarmee 'ongeveer' 800 euro ophalen voor het Rode Kruis. Het was hét idee van de Driebergse basisschoolleerlingen Hugo Jansen en Loïc Jimenez. Maar de actie verliep net even iets anders dan zij hadden verwacht. Met ongeveer 90 leerlingen van basisschool De Vuurvogel wisten zij een totaalbedrag van 2.308 euro op te halen, wat ten goede zal komen aan de opvang en hulp van vluchtelingen.

Afgelopen dinsdag mochten de twee jonge initiatiefnemers tijdens de eindejaarsbijeenkomst de zelf geknutselde cheque overhandigen aan het bestuur van het Rode Kruis afdeling Utrechtse Heuvelrug. Dit doel kozen Hugo en Loïc niet zomaar. ,,Toen ik op tv de beelden zag van de vluchtelingen in Griekenland dacht ik: 'dit kan toch niet…'", vertelt Loïc. Samen met Hugo is hij toen na gaan denken over hoe ze geld konden inzamelen om deze vluchtelingen te kunnen helpen. ,,Toen wij het idee van een sponsorloop hadden bedacht zijn wij eerst toestemming gaan vragen aan school. Samen met onze meester hebben we toen écht een loop georganiseerd op de vrijdag voor de herfstvakantie", aldus Hugo, die aanvult dat ze hadden verwacht om maximaal 800 euro op te halen.

De twee jongens hopen dan ook dat het geld - dat ze reeds hebben gestort naar het Rode Kruis - goed wordt besteed. ,,Het liefste zouden we willen dat het naar speelgoed en goede opvang zal gaan voor de kinderen", aldus Hugo en Loïc, die zich van tevoren goed hadden verdiept in wat het Rode Kruis doet voor de vluchtelingen. De voorzitster van het Rode Kruis Utrechtse Heuvelrug beloofde dan ook dat het geld écht naar de vluchtelingen zal gaan. Burgemeester Frits Naafs stelde na de bekendmaking van de cheque meer dan tevreden te zijn met de actie van de jongens. ,,De jeugd heeft de toekomst. Dit soort initiatieven zijn mooi om te zien", aldus Naafs.

Hugo en Loïc waren vooral heel erg trots op hun behaalde eindresultaat. Toch kregen ze nog een tegenprestatie van het Rode Kruis: een heuse Rode Kruis pen.

Label:

Vluchtelingen