Gemeente slaat aanbod asiellocatie af

DOORN Een honderdtal asielzoekers huisvesten op het terrein van het Roosevelthuis in Doorn. Het leek de Protestantse Kerk Nederland (PKN) een mooie oplossing om de grote hoeveelheid asielzoekers te kunnen opvangen. ,,Wij hebben in juni dit jaar het aanbod gedaan aan het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA), die het op hun beurt hebben besproken met de gemeente Utrechtse Heuvelrug", aldus woordvoerster Marloes Nouwens van de PKN. Die sloegen - op hun beurt - het aanbod af.

 

ANDERE PARTIJEN Nouwens benadrukt dat het ging om het Roosevelthuis en niet om het conferentiecentrum. ,,Vanaf maart 2016 komt dit gebouw leeg te staan, aangezien onze gasten dan over kunnen naar het nieuwe gebouw. Op dit moment zijn wij aan het kijken wie er gebruik kan maken van ons oude gebouw. Er hebben zich enkele andere partijen gemeld, maar er zijn nog geen definitieve contracten getekend", aldus Nouwens, die daarmee aangeeft dat er nog ruimte is voor de gemeente om zich te bedenken.

 

RAAD Burgmeester Naafs liet vandaag weten dat hij vindt dat er voldoende opvang wordt geboden binnen de gemeentegrens met de tweetal asielzoekerscentra. Donderdagavond zullen diverse partijen tijdens de raadsvergadering vragen stellen over de afwijzing van het college en een eventueel vervolg.

Label:

Vluchtelingen