• 112Heuvelrug.nl

Flinke boete na rijden onder invloed in Doorn

DOORN Agenten van de politie Utrechtse Heuvelrug zagen op de Amersfoortseweg in Doorn zondag- op maandagnacht een auto rijden in de richting van Maarn. Deze trok de aandacht van de agenten vanwege een kapot achterlicht. Ook viel het hen op dat de auto wel heel erg veel naar het midden van de weg trok.

„Reden te meer voor ons om deze bestuurder een stopteken te geven en staande te houden", schrijft de politie op Facebook. Tijdens de staandehouding wezen zij de bestuurder op zijn kapotte achterlicht en gaven zij hem hier een waarschuwing voor. „In het gesprek roken wij een duidelijke alcohollucht en hoorden wij aan zijn stem dat hij met dubbele tong sprak."

De bestuurder werd hierop door de agenten bevolen om mee te werken aan een voorlopig ademonderzoek. Na het blazen gaf deze een A als indicatie. „Dit betekende dat de bestuurder vermoedelijk teveel alcohol had gedronken en voor een definitief ademonderzoek mee moest naar het politiebureau. Hier bleek hij uiteindelijk 375 ugl te blazen. Omdat de hoeveelheid alcohol vanaf 220 ugl strafbaar is gesteld hebben wij contact opgenomen met het OM."

Na overleg met het OM is de bestuurder met een boete van ruim 400 euro en een rijverbod van drie uur naar huis gestuurd.