• Marc Satijn

Camping Wildzicht krijgt nog één keer uitstel

LEERSUM De gemeente Utrechtse Heuvelrug heeft eigenaar Bert van Doorn van Camping Wildzicht opgedragen om de buitenopslag, caravans en woonunits van zijn terrein te verwijderen. Dit geldt niet voor de caravans en units nu bewoond zijn. Deze bewoners moeten uiterlijk per 15 juni de camping verlaten. Dat meldt de gemeente in een persbericht.

Van Doorn heeft vorige week tijdens een gesprek met burgemeester Frits Naafs toegelicht de camping weer te willen omvormen tot recreatieve boerencamping. Hij heeft een plan van aanpak opgesteld over hoe en wanneer hij de buitenopslag en caravans wil verwijderen. Om het terrein weer netjes en geschikt te maken als minicamping wil hij het erf gedeeltelijk verharden, de elektriciteitsvoorziening verbeteren en het sanitair vernieuwen. Ook gaf hij aan een naamsverandering voor zijn camping te overwegen.

Op basis van het plan van aanpak heeft het college van de gemeente Utrechtse Heuvelrug besloten om nog eenmaal uitstel te geven. Een deel van het terrein moet zijn opgeruimd op 4 mei en een ander deel op 22 mei. Op een aantal onderdelen wordt zelfs een extra uitstel gegeven. Zo hoeven de twee containers, die nu nog ten dienste staan van de vaste bewoners, niet eerder dan tot juli te worden verwijderd.