• HUGO POTHARST

Amrâth wellicht Polenhotel

MAARSBERGEN In het voormalige Amrâth Hotel langs de A12 worden misschien Poolse werknemers gehuisvest. De eigenaar heeft een afspraak met een uitzendbureau voor arbeidsmigranten gemaakt. Maar wethouder Gerrit Boonzaaijer (SGP) zegt dat de gemeente nog geen aanvraag voor een nieuwe vergunning heeft ontvangen en dat de huidige bestemming voor het gebouw staat geen permanente huisvesting toestaat.

SNELWEGHOTELS Met de komst van een Polenhotel zou Maarsbergen in één klap zo'n 180 inwoners rijker zijn. Wanneer de deuren van het vroegere hotel weer open gaan, is nog niet bekend. Bijna twee jaar jaar geleden onderging het Ibis-hotel langs de A12 bij Veenendaal een soortgelijke metamorfose. Ook dat snelweghotel werd na sluiting verhuurd aan hoofdzakelijk uit Polen afkomstige arbeidsmigranten.

TEGENZIN Het Heuvelrugcollege is niet blij met de mogelijke komst van een Polenhotel. Eerdere pogingen van wethouder Boonzaaijer om asielzoekers in het voormalige Amrâth Hotel onder te brengen, liep stuk op de onwil van de eigenaar van het leegstaande pand. Nu aarzelen burgemeester en wethouders niet om hun tegenzin tegen de huisvesting van arbeidsmigranten duidelijk te maken.

KRITISCH ,,Het zou jammer zijn als het oude Amrâth Hotel een bestemming voor arbeidsmigranten gaat krijgen", vindt burgemeester Frits Naafs. Hij zegt daarin ,,geen enkele toegevoegde waarde" voor de Utrechtse Heuvelrug te zien. Ook wethouder Boonzaaijer staat niet te juichen bij de komst van Oost-Europese arbeidsmigranten. Hij kondigt alvast aan, dat de gemeente een vergunningaanvraag heel kritisch gaat toetsen.