Lokaal lezersnieuws

Lions schenkt ‘Gouden Diners’ bestek van Sola

De Gouden Diners in Driebergen worden georganiseerd voor ouderen die het leuk vinden om samen te koken en te dineren. ’s Avonds niet alleen eten, maar gezellig samen in een groep.

De eikenprocessierups: heb jij ‘m al gezien? Help mee om ze in kaart te brengen

De eerste eikenprocessierupsen duiken weer op. De harige rups kruipt in eikenbomen en zorgt voor veel overlast tussen mei en juni. Vroeger kwamen eikenprocessierupsen alleen voor in warme landen in Zuid-Europa maar ze zijn tegenwoordig ook op grote schaal in Nederland te vinden.

Europees kampioen Bonsai 2018

In het Noord-Italiaanse Arco is op 5 mei Michal Mokry uit Leersum het New Talent van Europa geworden. Uit 15 landen bleek Michal de beste technische  en artistieke vaardigheden te beheersen om binnen 4 uur de mooist gestileerde bonsai te vormen.

Kastelen- en boerderijenwandeltocht voor Sos Kinderdorpen

Op zaterdag 26 mei kunnen wandelaars meedoen aan de elfde jaarlijkse benefietwandeltocht voor SOS Kinderdorpen. Deze prachtige tocht voert de deelnemers langs kastelen, bos en het boerenklompenpad in de omgeving van Doorn, op de Utrechtse Heuvelrug.

Popconcert Jongerenkoor Driebergen

Zaterdagavond 26 mei a.s. geeft het Jongerenkoor Driebergen een jubileumconcert ter ere van het 45-jarig jubileum. Tijdens dit concert laten ze onder leiding van hun dirigente Lieke van Oostenbrugge verschillende popnummers horen.

Gefeliciteerd Broekbergen

Terug van vakantie las ik in de Stichtse over de droom die werkelijkheid gaat worden voor Buitenplaats Broekbergen.

Zonnebloem afdeling Driebergen verdient een steuntje in de rug.

Elk jaar geeft de KRO een mooi bedrag aan drie goede doelen die op een bijzondere manier bijdragen aan een warme, zorgzame samenleving.

Project ‘Amerongen Regenwaterproof’ gestart met bewonersavond 

Dinsdag 15 mei organiseerde de gemeente een bewonersavond in Amerongen voor het project ‘Amerongen Regenwaterproof’. Hiermee is het project officieel van start gegaan.

Voorjaarsconcert Song of Spirit in Maartenskerk Doorn

Het koor Song of Spirit zal op zaterdag 26 mei aanstaande haar jaarlijkse Voorjaarsconcert verzorgen in de Maartenskerk in Doorn.

Terrasmiddag Zonnebloem Leersum

Terrasmiddag Parc Broekhuizen

Pagina's