• Voorzitter Jan Bannink (r) overhandigt Guus Folge (l) de winnaarsprijs van de interne competitie

    Hans Groeneveld

Zomer aangebroken bij biljart club Valentijn Driebergen, een club voor oudere spelers.

13-07-2017, 11:00 | Lezersnieuws | Hans Groeneveld

Met de uitstekend verlopen Jaarvergadering sloot eind juni 2017 de Biljart Club Valentijn het seizoen 2016 - 2017 af.

Het bestuur kijkt met een tevreden gevoel terug naar het afgelopen biljartseizoen dat hoogte- en dieptepunten kende.

Zo ontviel ons, zeer plotseling, Toon vd Geer. Een, al jarenlang, zeer gewaardeerd lid van onze vereniging. Velen van ons waren op zijn begrafenis aanwezig.

Een terugkerend hoogtepunt was de wedstrijd in Wijk tegen Wijk bij Duurstede met ter afsluiting een gezamenlijke maaltijd bij de Chinees waarbij 90% van de leden aanwezig waren.

Er komt een nieuwe loot aan ons biljartfirmament: Het Poule Kampioenschap, naast het 13-punten klassement, de Champions Trofee en als belangrijkste onze interne competitie.

Na afloop van de ledenvergadering werden de prijzen uitgereikt.

Aan de winnaar van Champions Trofee, Hans Groeneveld, werd de Brocante Bokaal uitgereikt. Tweede werd Gert Radstake en derde Frans vd Heuvel.

Dit jaar werd het 13 punten-Klassement gewonnen door Ries Veenendaal met als tweede Guus Folge en op de derde plaats Hans Groeneveld.

Onder de "nieuwelingen" in onze club werd de Rookie of the Year trofee gewonnen door Wim Heerbaart en kreeg Wim Elferink de aanmoedigingsprijs.

De interne competitie die over het hele jaar wordt verspeeld, en als belangrijkste onderdeel van onze competities wordt beschouwd, werd dit seizoen gewonnen door Guus Folge aan wie de Karssen Trofee werd uitgereikt. Op de tweede plaats kwam Ries Veenendaal en derde werd Alex Los.

De BC Valentijn is er trots op dat we onze wedstrijden kunnen spelen op de 2 uitstekende biljarts in Café de Krim van de fam. Van Wijk, ondersteund door Floor en Ahrend. Zij voorzien ons op hun onnavolgbare wijze van ons natje en droogje. Ook zijn zij trouwe supporters van onze club en zorgen voor zeer deskundige ondersteuning.

Door omstandigheden zijn er een aantal vacatures in ons ledenbestand ontstaan. Daardoor is er bij deze gezellige en actieve biljartclub nog plaats voor enkele ( 3-tal) spelers. Mocht u denken dat is wat voor mij, kom dan eens langs om kennis te maken of speel een keertje met ons mee in Café de Krim!! Er wordt gespeeld op de maandag- en donderdagmiddag van 13.00 uur tot 17.00 uur.

Een mailtje naar onze secretaris Guus Folge, guusfolge@gmail.com ,is voldoende.

Hij neemt dan contact met u op voor uitgebreidere informatie.

In augustus starten we weer met de verschillende competities voor het nieuwe biljart seizoen 2017 - 2018.