Waterinitiatieven nog steeds welkom

07-06-2018, 11:29 | Lezersnieuws | Bertie

Verschillende bewonersgroepen en belangenverenigingen hebben al gebruik gemaakt van de subsidieregeling Blauwe Bewoners Initiatieven van De Stichtse Rijnlanden. De regeling subsidieert projecten die zorgen voor het vergroten van het waterbewustzijn en duurzaam waterbeheer in ons waterschapsgebied. Op dit moment is de helft van het beschikbare budget voor 2018 toegekend, dus er is nog ruimte voor andere initiatieven.

 

Op de kaart op de website van het waterschap is een overzicht te zien van de tien projecten in Utrecht, Houten, Wijk bij Duurstede en in verschillende gemeenten in de Lopikerwaard, waaraan subsidie is toegekend: www.hdsr.nl/blauwinitiatief

De projecten zijn heel divers: van het aanleggen van een ijsvogelwand of Klompenpad tot het bouwen van een buitenlokaal. Per aanvraag stelt het waterschap maximaal € 5.000 (incl. BTW) beschikbaar, waarbij het ten hoogste de helft van de kosten van het project of de activiteit betaalt.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op onze website www.hdsr.nl/blauwinitiatief of neem contact op met: Vincent van Rheenen vincent.van.rheenen@hdsr.nl of Michiel Anten michiel.anten@hdsr.nl.

Houten, 7 juni 2018