• De 3 kunstenaars : Heidi - Leo - José

    Fonny Dam
  • De 3 kunstenaars

    Fonny Dam

Panorama Heuvelrug op Landgoed Zonheuvel te Doorn

21-06-2017, 13:40 | Lezersnieuws | Panorama Heuvelrug

Op 5 juli 's middags om 16.00 uur a.s. tekenen Stichting Panorama Heuvelrug en Landgoed Zonheuvel officieel de intentieverklaring om het megaschilderij te huisvesten op het Landgoed Zonheuvel / SBI, in aanwezigheid van de burgemeester.

Het Panorama Heuvelrug is het grootste geschilderde panorama van de Utrechtse Heuvelrug met een omtrek van 50,7 meter en een hoogte van 4,30 meter. Het startpunt van een prachtige ontdekkingsreis met bossen, heide, landgoederen en uiterwaarden. Het Panorama is een bloemlezing van het kleurrijke Nationaal Park de Utrechtse Heuvelrug en maakt de kijker nieuwsgierig om op onderzoek uit te gaan. De droom van drie kunstenaars Leo Dekker, José Raayman en Heidi Zoestbergen is bijna gerealiseerd.

Om dit project permanent te huisvesten is Stichting Panorama Heuvelrug op zoek geweest naar een geschikte locatie. Wat is er mooier om midden in het landschap van het Nationaal Park bezoekers het panorama te laten bewonderen? Landgoed Zonheuvel is als partner aangesloten om ondersteuning te bieden in het beheer en exploitatie van dit unieke project. Alle faciliteiten zijn al aanwezig; restaurant, hotel, VVV-informatiepunt, ruime parkeergelegenheid en natuurlijk het prachtige 47ha landgoed. Bovendien past dit project uitstekend in de duurzame, maatschappelijke en culturele doelstellingen van SBI Landgoed Zonheuvel.

De officiële ondertekening van de intentieverklaring in de bibliotheek van het Maarten Maartenshuis op Landgoed, is het startpunt om dit unieke project vanaf 2019 permanent te huisvesten en open te stellen voor het publiek.