• Oranjerie Hydepark is recent volledig gerestaureerd.

  Oranjerie Hydepark
 • De oranjerie is voortaan decor van kleinschalige zakelijke bijeenkomsten.

  Oranjerie Hydepark
 • Bij de restyling van het interieur is gekozen voor veel warme en natuurlijke materialen.

  Oranjerie Hydepark
 • Eén van de salons van Oranjerie Hydepark.

  Oranjerie Hydepark

Oranjerie Hydepark na restyling gereed voor zakelijke gast

04-05-2017, 16:20 | Lezersnieuws | Oranjerie Hydepark

Oranjerie Hydepark heeft na een grondige restauratie en restyling haar historische grandeur weer terug. Het rijksmonument in Doorn is voortaan het decor van exclusieve zakelijke bijeenkomsten.

"Denk bijvoorbeeld aan directievergaderingen, boardroommeetings, brainstormsessies, congressen, conferenties, seminars en symposia", vertelt Miranda van Maurik, accountmanager bij Oranjerie Hydepark. "We bieden bedrijven privacy in een stijlvolle, inspirerende en groene omgeving en helpen bedrijven via onze luxe faciliteiten en foodbeleving om hun bijeenkomst naar een hoger niveau te tillen."

Oranjerie Hydepark is gelegen op landgoed Hydepark, tussen Doorn en Driebergen, dichtbij de A12. De locatie heeft een plenaire zaal die plek biedt aan 100 gasten. Deze ruimte leent zich perfect voor bijvoorbeeld zakelijke presentaties of speeches. Netwerken of borrelen in stijl kan in de naastgelegen salon. Verder zijn er drie luxueuze subruimtes met alle faciliteiten voor bijvoorbeeld vergaderingen, brainstorms, workshops of break-outsessies.

Zakelijke gasten kunnen tussendoor inspiratie opdoen of even ontspannen in de groene omgeving van het uitgestrekte, historische landgoed. "En tijdens meerdaagse bijeenkomsten kunnen gasten overnachten in het hotel op het landgoed."

De oranjerie heeft recent een grondige restauratie ondergaan. Daarbij werden onder meer de authentieke plafondversieringen hersteld, later geplaatste binnenmuren verwijderd en dichtgemetselde ramen weer geopend. Verder is het pand geïsoleerd en voorzien van energiezuinige installaties.

Ook van binnen onderging de oranjerie een metamorfose, waarbij werd gekozen voor veel natuurlijke materialen en stijlvolle kleuren. Zo zijn er zandkleurige voiles, chic grijze leren stoelen, houten vergadertafels en diepbruine kleuraccenten op de wanden. Samen zorgen ze voor een exclusieve, maar warme uitstraling.

Oranjerie Hydepark werd gebouwd tussen 1887 en 1888. Het monument doet met zijn hoge ramen, pilasters, lijsten, balustrades, koepels en rijke versieringen denken aan bijvoorbeeld de Franse paleizen van Versailles. Dat is geen toeval. Architect Jean Nicolas Landré liet zich namelijk inspireren door de eclectische architectuurstijl van de Franse zonnekoning Lodewijk XIV. De landheer van landgoed Hydepark gebruikte de oranjerie jarenlang om zijn Zuid-Europese potplanten en palmen te beschermen tegen de koude Nederlandse winters.

Meer informatie: oranjeriehydepark.nl