• Haring happen voor het goede doel

    Leo TK

Maatjeswedstrijd Doornse Golfclub 16 juli 2017

17-07-2017, 11:00 | Lezersnieuws | Doornse Golf Club

Zondag 16 juli werd weer de jaarlijkse maatjeswedstrijd gespeeld op de Doornse Golf Club. Het is een wedstrijd met een maatje (partner), je eet een lekker maatje (haring) met of zonder ui en men probeert zoveel mogelijk geld te verzamelen voor de maatjes in Kenia. Namelijk de kinderen en moeders die door Stichting Macheo (http://www.macheo.org/nl/) worden ondersteund.

Één van de leden, Annemieke Keizer, zet zich samen met vele anderen in voor deze stichting. Zij brengt jaarlijks een aantal weken door in Afrika waar zij betrokken is bij de opzet van een aantal programma's bijvoorbeeld om seksuele voorlichting te geven, vrouwen te leren hoe ze de kinderen moeten opvoeden en in sommige gevallen worden vrouwen ondersteund om een eigen bedrijfje te beginnen.

Vooral de maatjes die gegeten worden zijn populair bij deze wedstrijd. Altijd in combinatie met lekkere oude Corenwyn. En broodjes knakworst voor de niet-haring-eters. Naast dat er van het inschrijfgeld 10 euro gaat naar het goede doel, staat er ook een sponsorpot. Er waren 2 zogenaamde penalty bunkers. Als je bal daarin kwam moest je 2 euro betalen aan de pot. En de heer en dame die de neary's wonnen, kregen een doosje ballen maar moesten ook 5 euro betalen. Veel spelers stopten ook spontaan extra geld in de pot. Het eindresultaat opgebracht door 46 leden en na aftrek van kosten was € 585,00. Dat kwam ook doordat veel dingen zoals broodjes, snoep, hartigs en prijzen gesponsord werden. Tevens had Annemieke twee mooie prijzen meegenomen uit Kenia. Het was echt een inspanning van alle deelnemers gezamenlijk.

Het was een parenwedstrijd en de spelvorm was Stableford four ball better ball. Een mondvol maar het betekent gewoon dat de beste Stablefordscore van de 2 spelers telt. Een lekker relaxte manier van spelen dus. De prijswinnaars behaalden allen dik veertig punten.

Doordat het ook nog de hele dag droog was en wij lekker op het terras konden zitten werd het, naast een nuttige, wederom een hele gezellig dag op de Doornse.