• Patrick Smit en Suzanne Heilmann. Winnaars JCK TV Risenborgh.

    Paul Wolbers

Jong tennistalent levert onderlinge strijd

10-07-2017, 08:00 | Lezersnieuws | Paul Wolbers

Afgelopen week waren de clubkampioenschappen voor de jeugd bij tennisvereniging Risenborgh. Op het sportcomplex van Health Center Hoenderdaal in Driebergen gingen op de buitenbanen weer tientallen jeugdleden de baan op.

In verschillende categorieën streden zij voor een jaar lang eeuwige roem als clubkampioen. "Het is leuk om te zien dat er zoveel enthousiaste en talentvolle jeugdleden zijn. Het aantal jeugdleden stijgt weer en in de hoogste categorieën ligt het niveau echt hoog. Wat het ook bijzonder maakt, is dat er zoveel meisjes meedoen. Menig Open Toernooi kan hierop jaloers zijn." aldus Paul Wolbers van de Jeugdcommissie.

"Ieder jaar zien we zowel spanning als vreugde als de kids tegen én met elkaar tennissen. In de competitie spelen ze mét elkaar, maar in deze week tégen elkaar. Nu meten ze hun krachten onderling. Ze tellen zelf. Soms leidt dat tot een discussie, maar dat lossen ze zelf op. Het is leuk om te zien dat ze ondanks de strijd elkaar ook aanmoedigen en complimentjes geven als "mooie bal!". Dat maakt tennis ook voor de jeugd zo'n een mooie sport."

Na spannende wedstrijden zijn de clubkampioenen dit jaar: Patrick Smit en Suzanne Heilmann. Gefeliciteerd!