Inburgeren in Doorn

31-10-2017, 07:21 | Lezersnieuws | Herbert Wuben

In juli 2013 kwamen wij als gezin uit Utrecht naar Doorn. Dat gebeurd wel vaker, want het halve schoolplein lijkt vol te staan met ouders die uit een grote stad zijn gekomen.

Naast wonen in zo'n mooi dorp waren we ook benieuwd naar de lokale mensen, de lokale gebruiken. Onze overburen, Joop en Wil Jagtenberg attendeerden ons erop dat hier nog ouderwets een bakker elke zaterdag rond reed om brood te bezorgen. Daar hebben we ruim 4 jaar en met veel plezier gebruik van gemaakt.

Bakker Ruud van Brood- en Banketbakkerij "De Korenaar" rijdt aankomende zaterdag 4 november zijn laatste ronde. Door hem zijn wel heel wat wijzer geworden over Doorn, de mensen hier en nog veel meer. De fenomenale wintertaart (was dit nu de echte ski-taart?) zullen we op aankomende feesten en verjaardagen missen. Een goede herinnering aan deze lessen uit "de inburgeringscursus Doorn" blijft ons altijd bij.

We wensen bakker Ruud en zijn vrouw een mooi pensioen!

Herbert, Angela, Maud en Lisa