Collecteweek Maarn en Maarsbergen brengt 1265,08 euro op voor Diabetes Fonds

14-11-2017, 21:50 | Lezersnieuws | priscilla Muis

De jaarlijkse collecteweek van het Diabetes Fonds, heeft dit jaar in Maarn en Maarsbergen €1.265,08 opgeleverd. Er gingen in heel Nederland ruim 20.000 collectanten op pad. In Maarn en Maarsbergen kwamen er 22 vrijwilligers in actie in de eerste week van november. De opbrengst gaat naar onderzoek om diabetes beter te behandelen en te genezen.

'Bedankt, Maarn en Maarsbergen! Wij zijn erg blij met de bijdrage van de collectanten, de gevers en iedereen die zich heeft ingezet voor het slagen van onze jaarlijkse collecte.

Met de opbrengst van de collecte wordt belangrijk wetenschappelijk onderzoek naar de behandeling en de genezing van diabetes uitgevoerd', zegt Hanneke Dessing, directeur van het Diabetes Fonds.

Gevolgen van diabetes

Al ruim 1,2 miljoen Nederlanders hebben diabetes en elke week komen daar 1.100 mensen bij. Veel mensen denken dat diabetes wel meevalt, maar helaas kan het ernstig zijn. Diabetes leidt ook vaak tot andere ziekten of klachten. Zoals hart- en vaatziekten,dementie en problemen met ogen, nieren en voeten.

Oplossingen door onderzoek

Dankzij onderzoek is al veel bereikt waardoor mensen met diabetes gezonder en langer kunnen leven. Zo is ontdekt hoe diabetes type 1 ontstaat, dat is een fout van het afweersysteem. Ook is er nu bijvoorbeeld betere begeleiding van mensen met diabetes en depressie, wat vaak samengaat. Daardoor voelen mensen zich beter en ze blijven

gezonder. Geld voor meer onderzoek is hard nodig. Het Diabetes Fonds zet zich hiervoor in en betaalt in Nederland het meeste onderzoek naar diabetes.

Niemand aan de deur gehad?

Mochten mensen de collectant aan de deur hebben gemist, dan kunnen ze ook een bijdrage leveren aan de genezing van diabetes door te doneren op de website van het Diabetes Fonds www.diabetesfonds.nl of door Diabetes te sms'en naar 4333. Er wordt dan eenmalig €3,- aan het Diabetes Fonds gedoneerd.

Voor meer informatie kan men terecht op de website van het Diabetes Fonds, mailen naar het collecteteam via collecte@diabetesfonds.nl of bellen naar 033 - 462 20 55. De landelijke opbrengst komt eind van het jaar op de website te staan: www.diabetesfonds.nl/collecte