• Artist impressie van de te ontwikkelen zorgresidentie Het Gouden Hart van Leersum

    ARCOM partners in Veenendaal.

Aedifica verwerft nieuw te ontwikkelen zorgresidentie in Leersum van Woudenburght B.V.

30-05-2017, 11:40 | Lezersnieuws | Ingrid Wallisch

• Het Gouden Hart wordt verantwoordelijk voor de exploitatie

• Legemaat van Elst BV is verantwoordelijk voor de turnkey ontwikkeling

AMSTERDAM, 30 mei 2017 - Aedifica Nederland BV, een dochteronderneming van het Belgische Aedifica NV, heeft een overeenkomst gesloten met Woudenburcht B.V. in Woudenberg, een lokale projectontwikkelaar, voor de aankoop van een bouw- en transformatielocatie voor een zorgresidentie in Leersum. De aanschafwaarde van het project bedraagt initieel circa EUR 2 miljoen en zal oplopen tot EUR 6 miljoen na transformatie en herontwikkeling van het voormalige gemeentehuis op de locatie. Aedifica financiert de aankoop uit eigen kredietfaciliteiten. Het bouwproject zal turnkey worden opgeleverd door bouwbedrijf Legemaat van Elst BV naar ontwerp van ARCOM partners in Veenendaal.

Het voormalige gemeentehuis op het terrein zal worden getransformeerd en verbouwd tot een hedendaagse woonzorglocatie in het midden tot hogere segment van de zorgmarkt en richt zich op senioren met hoge zorgbehoeften. Het complex wordt naar verwachting in het eerste kwartaal van 2018 opgeleverd met capaciteit voor 26 wooneenheden. De exploitatie komt in handen van zorgverlener Het Gouden Hart, een private Nederlandse zorgverlener die sinds 2005 actief is op de markt voor seniorenzorg. De locatie heeft een uitstekende ligging in het centrum van Leersum te Utrecht (circa 8.000 inwoners).

Aedifica heeft met Het Gouden Hart een triple net huurovereenkomst gesloten voor 20 jaar. Het initiële bruto huurrendement bedraagt circa 6,5 procent.

Stefaan Gielens, CEO van Aedifica, zegt over de transactie: "We zijn erg blij dat we zo snel na onze kapitaalverhoging weer een investering in zorgvastgoed in Nederland kunnen aankondigen. We hebben deze transactie in nauwe samenwerking met de zorgexploitant met wie we in Nederland al samenwerken gerealiseerd. Ook deze investering laat de kracht en ambitie zien van het investeringsmodel van Aedifica dat gericht is op het uitbouwen van duurzame relaties met exploitanten. En er gaan zeker nog meer investeringen volgen."

Internationaal vastgoedadviseur Cushman & Wakefield heeft de transactie namens Woudenburcht B.V. in Woudenberg begeleid.