• Maartenskerk te Doorn

    Anita Godschalk

Promenade Musicale in de Maartenskerk

31-07-2017, 18:10 | Lezersnieuws |

Datum:

woensdag 16 augustus 2017, 16:00 tot 17:00

Locatie:

Kerkplein 1, Doorn
Maartenskerk
Doorn

Op woensdagmiddag 16 augustus zal om 16.00 uur een bijzonder klassiek concert gegeven worden in de Maartenskerk van Doorn. Het concert zal gegeven worden door organist en pianist Arjan Veen en zangeres en hoboïste Rineke de Wit. Zij treden op onder de naam ''Promenade Musicale''. Arjan Veen is in januari aangesteld als organist in de Maartenskerk. Hij studeerde hoofdvak orgel aan het Conservatorium van Rotterdam en won reeds verschillende prijzen bij internationale concoursen. Rineke de Wit heeft als zangeres en hoboïst reeds een grote naam opgebouwd. Zij studeerde aan het Amsterdams Conservatorium en trad onder meer op in het Concertgebouw.

Het muzikale duo heeft aantrekkelijke muzikale composities geprogrammeerd van grote componisten als Bach, Purcell, Rachmaninoff, Chopin, Ravel en Gershwin. Het programma kenmerkt zich door de afwisseling in stijlperiode en instrumenten. Zowel het historische Bätz-Witte orgel als de vleugel van de kerk zullen bespeeld worden in combinatie met sopraan en hobo. Het belooft een prachtig zomerconcert te worden waar alle liefhebbers van muziek volop van zullen genieten!

Op de woensdagen (t/m 16 augustus) tijdens deze zomer is de monumentale Maartenskerk geopend voor publiek en worden er rondleidingen gegeven. Het optreden door ''Promenade Musicale'' is de afsluiting van de laatste openstelling van de kerk. Datum: Woensdag 16 augustus. Aanvang: 16.00 uur. De toegang is gratis, collecte t.b.v. de kosten bij de uitgang. Van harte welkom in de Maartenskerk!