Columns

De stad op het platteland

Toen ik het vier jaar geleden had over de Utrechtse Heuvelrug, had ik het over: de rust, de natuur, de gemoedelijke sfeer en het 'gat' in de verbindingen (internet en telefonie).

Goede voornemens

Elk jaar trappen we weer met z'n allen in dezelfde valkuil; we eten teveel met de kerstdagen en vervloeken onszelf inwendig na een zoveelste oliebol. Nee, volgend jaar gaat en moet het anders. We reflecteren op het afgelopen jaar en kijken uit naar wat het nieuwe jaar voor ons in petto heeft.

Het gevoel zegt nee

Ik had het kunnen weten toen ik vanochtend de auto wilde starten, maar nee. Mijn verstand vertelde me dat ik het gewoon nog een keer moest proberen. Die belangrijke afspraak in Utrecht moest en zou doorgaan, dus de auto moest niet zo moeilijk doen.

Columnist:

Adriaan Boland

Roots

Lang verkeerde ik in de veronderstelling een echte Heuvelrugger te zijn. Ik woon hier immers al zo lang, ik ben bijna vergeten hoe lang. Bovendien heb ik het begin van gemeente Utrechtse Heuvelrug meegemaakt.

Columnist:

Seniorenplatform

Van geluk gesproken

HEUVELRUG 'De periode van mist, regen, vroeg donker en toch nog laat licht is weer aangebroken. Ik merk dat veel van mijn huisgenoten mee gaan somberen. Zelf steek ik juist een extra kaarsje aan. Ik wil mijn gevoel van tevredenheid niet weg laten jagen.

Hoe herken je een echte hipster?

'Amerikaanse subcultuur nu ook op de Heuvelrug gesignaleerd'. Ik miste nog net niet de uitroeptekens toen ik dit artikel las in de Heuvelrug Totaal van november. Normaal heb ik vrij weinig met dat soort ongeadresseerde, maar in een huis-aan-huisblad verstopte, reclame.

Columnist:

Adriaan Boland

Panorama's

Ik las over Panorama Heuvelrug, een schilderij van 50 meter lang dat de highlights van onze gemeente laat zien. Je kijkt er de Heuvelrug rond. Als Panorama Mesdag, maar dan niet van Den Haag maar van Utrechtse Heuvelrug. Binnenkort is het klaar. Weer een panorama er bij!

Soep als verbindende factor

'Ruik je dat? Het ruikt echt heerlijk!' Het is duidelijk dat mijn medeworkshopgenoot erg aan het genieten is en met de minuut enthousiaster wordt. Ik glimlach en knik instemmend terwijl ik mezelf inwendig vervloek vanwege mijn verkoudheid. Ik ruik werkelijk niets.

Columnist:

Adriaan Boland

Culinair

Hoe zit het met de culinaire aspiraties van onze Heuvelrug-gemeente? Stellen die wat voor? Zijn ze er überhaupt? Of draait het hier vooral om de natuur en de natuur-toeristen? En staat het inwendige mens-toerisme nog in de kinderschoenen.

Pagina's