Sandenburg
Sandenburg iStock

Fietsen langs Landgoed Sandenburg en bezoek stamboerderij Gerrit Achterberg (1905-1962)

donderdag 25 april 2024 18:30 tot 1:00

Het Langbroekerweteringgebied is uniek door de ligging tussen ‘Rug en Rijn’, de cultuurhistorische ontwikkelingen en ontstaansgeschiedenis. Kenmerkend zijn de grote afwisseling van bosgebieden, houtsingels, weilanden, akkers en waterlopen in combinatie met een grote dichtheid aan landgoederen. 

Je maakt samen met Klaas Soethout deze circa 10 km lange fietstocht langs het imposante kasteel Sandenburg, waarbij hij je onderweg zal wijzen op de stilte, het groen van de natuur in het gebied en de geschiedenis van het landgoed. Tussendoor maak je nog een uitstapje naar boerderij ‘Het Boompje’ van de familie Achterberg. Dit is de zogeheten stamboerderij van de familie Achterberg van de beroemde dichter Gerrit Achterberg.  

Daar zal Klaas een ‘koecollege’ geven. Want hij is oud-dierenarts, auteur van onder meer ‘Een natuur wandel-fietsroute; deel 1: landgoed Sandenburg te Langbroek’ en oprichter  van het Weteringgenootschap. Hij was oud-wethouder (tevens jongste van Nederland in 1966) en regelmatig locoburgemeester van de toenmalige gemeente Langbroek. Hij zet zich in voor de natuur in en rond Langbroek en weet veel over de geschiedenis van dit gebied. Daarnaast zet Klaas zich ook al jaren in voor Sahaya, een ontwikkelingsproject in Zuid-India. 

Je ontvangt na inschrijving, voorafgaand aan de fietstocht, een eigen exemplaar van deze wandel-fietsroute om deze alvast door te kunnen nemen. 

NB. Bij slecht weer en/of te ruime belangstelling wordt er naar een (extra) alternatieve datum gezocht.

Voor meer informatie en aanmelden: www.cursusprojectamerongen.nl

Verzamellocatie

Wapen van Sandenburg

Sandenburgerlaan 2

3941 ME Doorn

Kosten

€ 24,50

Locatie